ΦΡΕΣΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ: Nαι στο διάλογο με τη «Νέα Πορεία», όχι με την ΚΙ.Φ.Ι.

Τις τελευταίες ημέρες είμαστε όλοι μάρτυρες μακρόσυρτων και ακαταλαβίστικων ανακοινώσεων από την απερχόμενη διοίκηση της Ομοσπονδίας, γεγονός που δικαιώνει για μία ακόμη φορά την απόφαση μας να κατέβουμε στις εκλογές και αποδεικνύει ξεκάθαρα τους λόγους για τους οποίους προσφύγαμε στην δικαιοσύνη.

Την ίδια στιγμή η άλλη υποψήφια κίνηση με την ονομασία “Νέα Πορεία” με ανακοίνωση της συμφωνεί στα κακώς κείμενα, ξεχνάει όμως ότι εμείς δεν μείναμε στα λόγια αλλά προχωρήσαμε στην πράξη για όλα αυτά που αναφέρει, στα οποία και βέβαια συμφωνούμε και δικαιωθήκαμε.

Ο ΦΡΕΣΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ τονίζει ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με το καθεστωτικό παρελθόν που οδήγησε το άθλημα στην κοινωνική απαξίωση και με οποιονδήποτε είναι εναγκαλισμένος μαζί του. Από το περασμένο καλοκαίρι, έχουμε εκφράσει με κάθε τρόπο και μέσο και με λεπτομέρεια τους λόγους για τους οποίους ο ΦΡΕΣΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ δεν μπορεί να είναι συνομιλητής με το καθεστωτικό παρελθόν.

Δικαιωθήκαμε ξανά και με την τελευταία ανακοίνωση της Ομοσπονδίας που όσες φορές και να την διαβάσεις, δεν μπορείς να κατανοήσεις τη διαδικασία των εκλογών καθώς και τι πρέπει να κάνουν τα σωματεία της ιστιοπλοΐας. Θλιβόμαστε πραγματικά, σε μία τόσο σημαντική στιγμή που είναι οι εκλογές, η απερχόμενη διοίκηση να εκτίθεται για άλλη μια φορά με μια δυσνόητη ανακοίνωση.

Ο ΦΡΕΣΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ αντιθέτως αποδέχεται την ανοιχτή πρόσκληση της “Νέας Πορείας” και του επικεφαλής της Λάζαρου Τσαλίκη για διάλογο, για το καλό και την ενότητα της ιστιοπλοϊκής οικογένειας. Άλλωστε εμείς ήμασταν οι πρώτοι που το προτείναμε στον κύριο Τσαλίκη εδώ και αρκετό καιρό αλλά εισπράξαμε αρνητική απάντηση.

Ωστόσο ο συγκεκριμένος διάλογος θα γίνει αποκλειστικά και ξεκάθαρα με τη “Νέα Πορεία” και μακριά από υπόγειες διεργασίες και συνεργασίες με την ΚΙ.Φ.Ι., η οποία εκπροσωπεί το ζοφερό παρελθόν.

Γι’ αυτό λοιπόν κύριοι της “Νέας Πορείας” ευχαρίστως να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι αλλά πρέπει να ξεκαθαρίσετε τη θέση σας και να σταματήσετε οποιαδήποτε συνεργασία με την ΚΙ.Φ.Ι. για στήριξη κοινών υποψηφίων για την ΕΑΘ και όχι μόνον.

Καθαρίστε την θέση σας άμεσα δημόσια και ελάτε να αναδείξουμε όσα κοινά μας ενώνουν, ώστε να γυρίσουμε σελίδα στην ιστιοπλοΐα και εσείς να πλεύσετε πραγματικά “Νέα Πορεία”.